Jönköpings kommun

Tips från bibliotekarien

Tips på e-böcker och e-ljudböcker som är tillgängliga för fri nedladdning på internet samt aktuella lästips.

Tips på e-böcker och e-ljudböcker

Lästips

Bokomslag

uHce Ligget, Kim: Det sextonde året Det är dags för sextonåriga Tierney och byns jämnåriga kvinnor att leva avskilt från samhället, på en ödslig plats i skogen. Det svåraste under nådeåret kommer inte bli att överleva ute i vildmarken eller att undvika att bli infångade och sålda av jägarna utan de andra flickorna. För er som gillade Hungespelen och Tjänarinnans berättelse.

Bokomslag

uHce Tarttelin, Abigail: Golden Boy Max är smart, snygg och har många flickvänner. Men han gör alltid slut innan det hinner bli för allvarligt. Han har nämligen en stor hemlighet som han inte vill prata om. De enda som känner till hans hemlighet är familjen och barndomsvännen Hunter. En kväll förändras allt och efteråt tänker Max mest på saker som går sönder.

Bokomslag

uHce Maas, Sarah J: Ett hov av taggar och rosor När nittonåriga Feyre dödar en varg i skogen som visar sig vara en förvandlad odödlig fe förändras hennes liv för alltid. Tamlin tvingar med sig Feyre till ett farligt magiskt rike. När hennes känslor går från iskall fientlighet till blixtrande passion glömmer hon bort alla varningar hon hört om Tamlins farliga och vackra värld.

Bokomslag

Ohj Henry, Clara: Mot framtiden En bok för alla kvinnor, ickebinära och män om jämställdhet och vad som krävs för att ifrågasätta maktförhållanden i det stora och i det lilla. Om den feministiska kampen då och nu.