Jönköpings kommun

Foton från UF-mässan 29 februari

Den 29 februari var det äntligen dags för UF-mässan 2024 på Elmia. Här ställde över 300 UF-företag och närmare 1000 ungdomar från hela Jönköpings län ut sina affärsidéer. Man räknar med att mässan besöks av ca 6500 personer från länets grund- och gymnasieskolor, näringsliv och politik.

På länken nedan kommer ett axplock från några av Sandagymnasiets UF företag där bland annat "SeeSell" vann pris som "Årets tjänst" och ska tävla vidare på SM under maj månad uppe i Stockholm - motiveringen från juryn lät på följande sätt:

"Vinnarna av "Årets tjänst" har modet att våga ta betalt för sina tjänster och visar på både mognad och kvalitetstänk genom att de från start etablerat riktiga branschsamarbeten inom ett tjänsteområde där många företag idag behöver hjälp. Vinnarna har dessutom lyckats skapa löpande intäkter som resulterat i betydande försäljningsframgångar. Vi ser stor framtidspotential. Grattis See Sell UF!"

Även i kategorin "Årets monter" gick Sandagymnasiet segrande ur striden när "Bästa bönan" fullständigt charmade juryn och där motiveringen löd som följer:

"Ett besök i montern innebar en både mental och fysisk smakresa. Med ett inledande smakprov i en inspirerande miljö togs vi vidare till en utlottning och ett avslutande köp. Årets vinnare är inte bara bästa montern utan även Bästa Bönan."

http://sandaservice.sandagymnasiet.se/uf2024/ Länk till annan webbplats.