Jönköpings kommun

Rodd

Älskar du att ro? Det gör vi också! Tyvärr har vi dock nåtts av beskedet att vår nuvarande generation är den sista generationen gällande RIG Rodd för den här gången, beslutet är fattat av Svenska Roddförbundet. Avsikten är att alla elever som är i verksamheten i dags dato ska få chansen att slutföra sin utbildning hos oss.

På Sanda Rodd har du möjligheten att utvecklas till elitroddare samtidigt som du får en bra gymnasieutbildning.

Du ingår i ett härligt gäng av roddare från Sanda Rodd och studenter från Jönköpings universitet. I den här miljön så finns det gott om energi, erfarenhet, kunskap och omtanke som utvecklar dig.

Du kommer att långsiktigt bygga upp din fysik och mentala styrka för att bli en kompetent roddare. Under första året lär du dig vad elitidrottsträning innebär och du får coaching i bålträning, konditionsträning, styrketräning, rörlighetsträning och mental träning.

Under vintern i väntan på att sommaren ska komma på hemmaplan åker vi iväg på läger. Det kan vara förlagt till Italien, Spanien eller något annat land med goda förutsättningar att ro. Under lägret ror vi för att bevara och utveckla tekniken och känslan i båten.

Sanda Rodds träningsmiljö

I Jönköping finns det ett stort urval av träningsmöjligheter. Det kan bestå av roddpass på Munksjön, löpning eller cykling i skogarna runt Jönköping. Sanda Rodd nyttjar skolans gym som ligger mitt i skolan.

Där har du alla möjligheter att bedriva din landträning tillsammans med dina skolkamrater.

Du behåller kontakten med din klubb och tränare hemma. Träningsplaneringen sker tillsammans med din klubbtränare som även är välkommen att vara med i Jönköping.

Sandagymnasiet är en skola med fina nyrenoverade lokaler och som också har den bästa tekniska utrustningen.

Elevboendet Majstången med 26 rum ligger i direkt anslutning till skolan (erbjuds elever i åk 1). Möjlighet finns också att få hjälp med att bo i egen lägenhet i inackorderingsrum (erbjuds elever i åk 2 & 3). Vi har en samordnare som hjälper eleverna med boende och trivsel.

Bedömningsområden

De områden för bedömning som vi använder vid antagningen är framtagna av Riksidrottsförbundet och gäller vid NIU och RIG:

  • Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter
  • Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar
  • Sociala färdigheter och förutsättningar
  • Organisatoriska färdigheter och förutsättningar
  • Studieambition

Malin Källström

Instruktör RIG Rodd/Boendeinstruktör