Jönköpings kommun

Boende för dig som kommer från en annan ort

Sedan 1995 har vi på Sandagymnasiet hjälpt våra idrottselever att hitta boende. I åk 1 kan du bo på vårt elevboende Majstången eller i någon av våra lägenheter som ligger i nära anslutning till skolan. Elever i åk 2 och 3 erbjuds boende i lägenhet.

Ledorden som ska genomsyra hela vår verksamhet är:
Glädje, Engagemang, Trygghet, Utmaning och Professionalism - GET UP!

På elevboendet Majstången bor du tillsammans med flera andra idrottsungdomar. Här får du en trygg start under ditt första läsår på Sandagymnasiet. Tillsammans skapar vi ett boende som du ska trivas med och som ska ge dig alla möjligheter till att fokusera på skola och idrott. I boendet ingår frukost 5 dagar i veckan och middag 4 dagar i veckan. Om du bor i lägenhet, ensam eller tillsammans med någon utanför elevboendet Majstången kan du alltid beställa middag oavsett vilken årskurs du går i. Vårt boendeteam finns tillgängliga för er som bor i lägenhet och på elevboendet. Tillsammans skapar vi de allra bästa förutsättningarna för att just DU ska lyckas.

På elevboendet har du tillgång till ett eget rum. Trådlöst internet finns och vi är uppkopplade mot skolans nätverk. Du delar kök och allrum och tvättstuga med övriga i boendet. På elevboendet Majstången ingår även alla måltider, el och uppvärmning. Bor du i lägenhet så är köket basutrustat samt möblerat.

Ansökan om boende

I samband med att du har tackat ja till din plats på idrotten ansöker du via webben om ett boende inför kommande skolstart. Ansökan om boende sker mellan den 15 mars-15 april. Besked om boende får du först i början av juli då antagningen till ditt program är klart. På elevboendet Majstången finns 26 platser. Om du inte får plats på Majstången kommer du att erbjudas ett rum i någon av våra lägenheter. Medicinska skäl, idrottstillhörighet och avståndet mellan hemorten och Huskvarna är något som vi brukar titta på vid fördelningen av boende. På vårt elevboende Majstången bor du bara första läsåret. När du ska flytta från Majstången kommer vi att vara behjälpliga med ett annat boende.

Boendekostnader

På Majstången kostar ett rum inkl. frukost fem dagar per vecka och middag fyra dagar per vecka kostar 4 300:- per månad. Nyproducerade rum i källarplan samt rum med egen toalett och frukost o middag likt ovan kostar 4 600:- per månad. Detta enligt 2019 års prisnivå. Hyran för boende i lägenhet varierar beroende på lägenhetens storlek. Bor du i lägenhet betalar du hyra på helårsbasis medan du på elevboendet Majstången betalar för tio månader. Om du bor i lägenhet tillkommer även kostnader för el och internet. I samband med inflyttning betalar man också en deponeringsavgift på 2000:-. Detta gäller oavsett om du bor på Majstången eller i lägenhet.

Du kan ansöka om inackorderingsbidrag från din hemkommun. Lämpligast är då att kontakta SYV på din nuvarande skola.

Britt-Marie Funck

Samordnare boende