Mer än bara en vanlig skola

Jönköpings Kommun

SA - Samhällsprogrammet

På SA på Sanda får du studera samhället utifrån olika utgångspunkter. Du får lära dig att granska fakta och statistik samt utveckla din muntliga och skriftliga förmåga. Förutom samhällsvetenskap fördjupar du dig i ämnen som till exempel historia, moderna språk, engelska, svenska och psykologi.

Då Sandagymnasiet är en av de ledande skolorna i Sverige inom idrott ger vi dig den unika möjligheten att kombinera dina studier med din idrott. Våra pedagoger och elever använder sig av iPad i undervisningen, klassrummen är utrustade med modern teknik och lektionsmaterial finns alltid lättillgängligt - allt för att underlätta för dig som elev!

Samhällsvetenskapsprogrammets inriktningar

SA på Sandagymnasiet ger dig en stor valfrihet att kombinera din egen utbildning utifrån intressen och egna tankar inför framtiden, samt kombinera studier och idrott. Är du intresserad av människans utveckling och beteende eller kanske ledarskap väljer du den Beteendevetenskapliga inriktningen. Är du mer intresserad av politik eller vill du fördjupa dina kunskaper om samhälls-frågor är den Samhällsvetenskapliga inriktningen något för dig. Efter tre år hos oss är du väl förberedd för eftergymnasiala studier med många valmöjligheter efter studenten.

"Fördelen med samhällsprogrammet på Sanda är att det är väldigt lärorikt,
varierande och roligt, man gör allt från att föra aktuella samhällsdiskussioner till
att skriva uppsatser. Lärarna är
engagerade och kunniga".

Lisa elev på SA