Mer än bara en vanlig skola

Jönköpings Kommun

HA - Handels- och administrationsprogrammet

På HA på Sanda får du en helhetsförståelse för hur man driver ett företag. Du får också ta ansvar och lära dig driva projekt. Under dina tre år hos oss gör du mer än 15 veckor APL (Arbetsplatsförlagt lärande) som ger dig värdefull praktisk kunskap och hjälper dig att knyta kontakter i branschen. Du fördjupar dig i ämnen som till exempel företagsekonomi, entreprenörskap, logistik, engelska och svenska.

Då Sandagymnasiet är en av de ledande skolorna i Sverige inom idrott ger vi dig den unika möjligheten att kombinera dina studier med din idrott. Våra pedagoger och elever använder sig av dator i undervisningen, klassrummen är utrustade med modern teknik och lektionsmaterial finns alltid lättillgängligt - allt för att underlätta för dig som elev!

Inriktningar på Handels- och Administrationsprogrammet​

Handels- och Administrationsprogrammet på Sandagymnasiet erbjuder inriktning handel och service. Vi ger dig möjlighet att kombinera din utbildning utifrån intressen och egna tankar inför framtiden. Vi erbjuder tre yrkesutgångar med olika perspektiv - Säljare, Småföretagande eller Logistik. Efter tre år hos oss har du en bra grund och är väl förberedd för arbetslivet. Hos oss har du också möjligheten att läsa grundläggande och till viss del särskild högskolebehörighet.

Visste du att...

  • du har mycket goda möjligheter till arbete direkt efter gymnasiet.
  • du får driva UF under tredje året.
  • Mattias Bjärsmyr, fotbollspelare i IFK Göteborg, gick HA på Sanda.

"Bra bemötande från personalen, eleverna går alltid i första hand."

- Josef, elev på HA