Mer än bara en vanlig skola

Jönköpings Kommun

BF - Barn- och fritidsprogrammet

På BF på Sanda får du lära dig att arbeta med människor genom att läsa om människors utveckling och livsvillkor samt utveckla din förmåga att leda och kommunicera med andra människor. Du fördjupar dig i ämnen som till exempel hälsa, pedagogik, samhällskunskap och svenska. Du får också göra 15 veckors praktik (APL) vilket ger dig en god kontakt med arbetslivet och större möjlighet till jobb efter dina tre år hos oss.

Då Sandagymnasiet är en av de ledande skolorna i Sverige inom idrott ger vi dig den unika möjligheten att kombinera dina studier med din idrott. Våra pedagoger och elever använder sig av datorn i undervisningen, klassrummen är utrustade med modern teknik och lektionsmaterial finns alltid lättillgängligt - allt för att underlätta för dig som elev!

Inriktningar på Barn- och Fritidsprogrammet​

Barn- och Fritidsprogrammet på Sandagymnasiet ger dig en stor valfrihet att kombinera din egen utbildning utifrån intressen och egna tankar inför framtiden. Är du intresserad av hälsa och friskvård eller kanske ledarskap väljer du inriktningen Fritid och Hälsa. Är du mer intresserad av pedagogiskt arbete som att arbeta som barnskötare, elev- eller personlig assistent är inriktningen Pedagogiskt arbete något för dig. Efter tre år hos oss får du en yrkestitel och kan bli behörig till högskolan.

Urval kan komma att ske vid val av inriktning. Urval sker i sådana fall utifrån samtliga betyg från åk 1.

Visste du att…

  • du får delta i ett vad vi kallar "På-riktigt projekt"
  • Martin Thörnberg, ishockeyspelare i HV71, gick BF på Sanda

”Jag tycker det är roligt att gå på BF, lärarna är bra och schyssta och det finns möjligheter att kunna få jobb inom programmet direkt efter studenten.”

- Kim, elev på BF