Mer än bara en vanlig skola

Jönköpings Kommun

Program

Idrott - Sanda Idrottscentrum

Om du vill kombinera gymnasiestudier och idrott ska du välja Sanda. Vi bedriver idrottsutbildning i 16 idrotter. Håller du på med andra idrotter utöver dessa hjälper vi dig att skräddarsy kombinationen studier och idrott. Är du allmänt idrottsintresserad har du möjlighet att välja olika idrottskurser under ditt individuella val.

BF - Barn- och Fritidsprogrammet

Om du vill arbeta med människor och utveckla din förmåga att leda och kommunicera med andra människor ska du välja BF. Du får  göra 16 veckor praktik vilket ger dig en god kontakt med arbetslivet och möjlighet till jobb.

EK - Ekonomiprogrammet

Om du drömmer om att få starta eget i framtiden eller om en framtid inom affärslivet är EK något för dig. Du får bland annat göra besök på företag och domstolar för att din utbildning skall bli så verklighetsanpassad som möjligt.

HA - Handels- och Administrationsprogrammet

Om du vill arbeta med logistik eller kanske som butiksäljare ska du välja HA. Du får göra 15 veckor praktik som  ger dig värdefull praktisk kunskap och hjälper dig att knyta kontakter i branschen.

IM - Introduktionsprogram

För dig som behöver läsa upp några betyg för att komma in på ett nationellt program eller för dig som behöver en utbildning med mer praktik. Här har vi fler varainter som vi kan anpassa för dina behov.

NA - Naturvetenskapsprogrammet

Om du drömmer om att bli läkare eller kanske civilingenjör ska du välja NA. På NA får du testa olika arbetssätt såsom laborationer, exkursioner, och riktade studiebesök. .

SA - Samhällsvetenskapsprogrammet

Om du drömmer du om att få vara med och påverka de beslut som fattas eller vill lära dig mer om hur samhället fungerar ska du välja SA. Du får fördjupa dig i samhällsfrågor men också i hur människan fungerar.