Mer än bara en vanlig skola

Jönköpings Kommun

Om Sandagymnasiet

På Sandagymnasiet ger vi dig möjligheten att trivas i fräscha lokaler utrustade med modern teknik. Oavsett om du är idrottare eller inte så tror vi att du kommer att trivas på Sanda. Våra duktiga pedagoger och elever använder sig av datorn i undervisningen, klassrummen är utrustade med modern teknik och lektionsmaterial finns alltid lättillgängligt via nätet - det din lärare skriver på tavlan kan du när som helst hämta upp i din dator eller i mobilen. Vi gör med andra ord allt för att underlätta för dig som elev!

Då Sandagymnasiet är en av de ledande skolorna i Sverige inom idrott ger vi dig den unika möjligheten att kombinera dina studier med din idrott. Våra coacher har enastående meriter och under åren har en rad kända idrottsprofiler gått på Sanda som till exempel Johan Davidsson i HV71. Utövar du inte någon särskild idrott kan du alltid träna på vårt fina gym och på våra arenor även efter skoltid.

Det är enkelt att ta sig till och från Sanda. Bussarna stannar med täta turer precis utanför och till tågstationen är det endast fem minuters gångväg. Är du från annan ort? Då bor du bekvämt och tryggt på vårt elevhem som ligger med några minuters promenadavstånd från skolan.

Efter tre år på Sanda ska du vara väl förberedd oavsett om du tänker läsa vidare eller om du vill börja jobba. Vi gör allt för att du ska nå dina mål. Då vi vill skapa en så god studiemiljö för dig som möjligt är vi väldigt flexibla när det gäller ditt individuella schema. Du har till exempel inga håltimmar, istället ser vi till att du får sovmorgon eller sluta tidigare.

Välkommen till oss på Sandagymnasiet - vi är mer än bara en vanlig skola!

"Det känns som att Sanda bemöter sina elever på ett bra sätt samtidigt har man stor frihet att komponera sin utbildning."

- Agnes, elev på EK